OLD
KEIduidelijk en universiteiten – KEIduidelijk
Auteur: Femke van Amelsvoort

Datum: 11 september 2017

Studenten zijn de toekomst toch? In deze blog benadrukte ik al eerder hoe belangrijk het is dat universiteiten zich ervan bewust maken dat KEI in het lespakket werd gegeven. Ondertussen houdt elke universiteit die de studie Rechtsgeleerdheid aanbiedt zich hier wel mee bezig. KEI wordt vaak kort besproken in de vakken zoals Staats- en bestuursrecht en burgerlijk procesrecht.
Voorbeelden initiatieven van universiteiten

Er zijn al een aantal projecten die studenten in samenwerking met bedrijven of overheidsinstellingen bewerkstelligen. Zo bestaat de app ‘scheidingswijzer’ in samenwerking met Universiteit Tilburg. En DAS rechtsbijstand heeft in samenwerking met ArbeidsmarktResearch UvA B.V, een onderdeel van Universiteit van Amsterdam, online ontslagtools ontwikkeld.

KEIduidelijk en universiteiten

Wij hebben in de tussentijd ook contact gehad met verschillende universiteiten of onze website iets kan betekenen voor hen. We kregen hier tot nu toe erg enthousiaste reacties op. Aangezien er nog vrijwel niks getoetst kan worden over KEI aan studenten, moeten studenten naar mijn mening zelf aan het werk gezet worden. Door studenten te laten bloggen worden ze getriggerd om zich in te lezen over KEI en bepaalde vraagstukken te beantwoorden. Dit heeft naar mijn mening een dubbel positief effect. Studenten leren ten eerste op een leuke manier over KEI en krijgen ervaring met teksten publiceren. Ten tweede kunnen deurwaarders, advocaten en rechters  bepaalde vraagstukken aankaarten die studenten kunnen uitwerken in hun vak waar KEI besproken zal worden. Om de kwaliteit te behouden worden deze blogs van studenten eerst nagekeken door de docent van het desbetreffende vak. Zo worden alleen de meest interessante blogs op de website geplaatst onder een aparte pagina zodat het overzichtelijk blijft wat van studenten af komt en wat niet.

Heeft u een interessant vraagstuk waar u graag antwoord op wil maar zelf geen tijd hebt om dit uit te zoeken? Graag horen wij uw vraag in een reactie hieronder.

1 Comment

  • Sylvia Kuijsten
    Posted 13 September 2017 13:14 0Likes

    Als hoofdredacteur van Het Rechtenstudentje (het grootste online platform voor rechtenstudenten in Nederland) zou ik graag na willen vragen in hoeverre het mogelijk is om door jullie een gastartikel te laten schrijven over KEI voor onze website. Ik ben het met jullie eens dat studenten hier (beter) van op de hoogte moeten worden gesteld. Ik kan echter nergens een e-mailadres ontdekken. Zouden jullie contact met me op kunnen nemen via hetrechtenstudentje@gmail.com?

Reageren