OLD
Hoge Raad introduceert digitaal procederen in strafzaken – KEIduidelijk
Auteur: Carolina Posma

Datum: 27 september 2018

De Rechtspraak maakte gisteravond bekend dat per 17 december 2018 de Hoge Raad ook digitaal procederen in strafzaken gaat introduceren. Vooralsnog staat deze mogelijkheid alleen open in reguliere strafzaken (dagvaardingszaken) en ontnemingszaken waarin op of na 17 december 2018 beroep in cassatie wordt ingesteld. Het digitaal procederen in strafzaken gebeurt op vrijwillige basis, dat wil zeggen dat men per zaak de keuze maakt voor de manier van procederen: op papier of digitaal.

Sinds maart 2017 was het digitaal procederen bij de Hoge Raad al mogelijk voor de civiele vorderingsprocedure. Dit wordt dus nu verder uitgebreid naar ook strafzaken.

Lees het volledige bericht van de Rechtspraak via deze link.

Reageren