OLD
Het kan zo KEI-makkelijk zijn – KEIduidelijk
Auteur: Carolina Posma

Datum: 5 november 2018

Toen de advocatuur in 2013 kennisnam van de eerste KEI-wetsvoorstellen (de consultatiestukken), heeft menigeen zich achter zijn oor gekrabd. Ja, we wilden dolgraag eindelijk digitaal kunnen communiceren met de rechterlijke macht en ook processtukken digitaal indienen – na de afschaffing van de fysieke rol – stond al tijden hoog op ons wensenlijstje. (Zodat de stoffige faxapparaten die alleen nog maar worden gebruikt voor communicatie met de gerechten eindelijk naar de vuilstort zouden kunnen.) 

In het NJB verscheen een opiniebijdrage van Nicole de Boer (advocaat) waarin zij de wetgever en de Raad voor de rechtspraak dringend verzoekt om het vooral simpel te houden. Ze pleit ervoor de KB’s waarmee de KEI-wetten zijn ingevoerd in te trekken, innovatie en digitalisering uit elkaar te trekken en in eerste instantie alleen te kijken naar een (uiteraard veilige) oplossing voor het digitaal communiceren met de griffies en het digitaal indienen van stukken. Lees het hele opiniestuk op het NJBlog.

Reageren