OLD
Advocatuur stort zich op consultancy – KEIduidelijk

Advocatuur stort zich op consultancy

Algemeen Forums Keiduidelijk Forum Advocatuur stort zich op consultancy

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #1847
  Femke van Amelsvoort
  Sleutelbeheerder

  De advocatuur stort zich op consultancy om zo een grotere rol te spelen in de technologische innovatie in hun sector. Verstandig of onhandig?

  Deze vraag ontstond naar aanleiding van een artikel in het FD: https://fd.nl/morgen/1231816/advocatuur-stort-zich-op-consultancy

  #1876

  Dit is een interessante vraag. Afgelopen jaren zijn namelijk ook vanuit de accountancy sector geluiden geweest om ook de focus te leggen op juridische dienstverlening; met name bij de Big Four. Hierin zou het kunnen dat een consultancy tak bij advocatenkantoren in hun vaarwater zou kunnen komen. Echter blijken ondertussen deze accountancy-kantoren met name het zwaartepunt te houden bij M&A: ze lijken hun focus toch redelijk beperkt te houden. Hierdoor ontstaat weldegelijk een speelruimte voor de advocatenkantoren om meer de aandacht te vestigen op legal tech (en dus consultancy). Legal tech is immers een zeer snel opkomende tak in de juridische wereld; er bestaan grote kansen en mogelijkheden door de snelle ontwikkelingen in de digitalisering. Op dit moment worden de deze mogelijkheden die digitale hulpmiddelen bieden helaas nog niet volledig benut in de juridische sector; hetgeen ook blijkt uit de snelheid waarmee legal tech start-ups uit de grond schieten. Deze beschikken naar mijn idee echter niet de hoeveelheid kennis en ervaring van de juridische wereld die de advocatenkantoren wel hebben: dit zou zeker kunnen wijzen op een gat in de markt voor de advocatuur.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.